Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gerek hukuki ve gerekse teknolojik altyapıda her türlü yatırım ve düzenlemeleri yaparak, çağdaş dünya ülkeleri ile aynı düzeyde, en son gelişen bilişim ve iletişim teknolojilerinden yararlanması, ülkenin bilişim teknolojileri ve buna bağlı yüksek teknoloji ürün ve hizmetlerinin üretildiği bir üs haline getirilmesi için yapılması gerekenlerin tespit edilmesi ve politika geliştiricilere rehber niteliğinde bir raporun oluşturulması amacıyla KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın himayesinde TBD – KKTC BTHK işbirliği ile Mart 2024 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kapsamlı bir Çalıştay düzenlenecektir.

Çalıştay ’da:

  • Bilişim Adası olma yolunda yapılması gereken bürokratik ve hukuki düzenlemeler ile uluslararası yasal uyum gerekliliklerin belirlenmesi.
  • Bilişim Adası olma yolunda iletişim ve teknolojik altyapı gerekliliklerinin belirlenmesi.
  • Bilişim Adasında E-devlet, Kamu Hizmetleri ve kamu dijital dönüşümü,
  • Kıbrıs’ın küresel pazarda yer almasını ve rekabetini kolaylaştırıcı ticari yöntemler, yazılım, donanım ve hizmet sektörlerinde önceliklendirmelerin belirlenmesi.

konularında kapsamlı rapor hazırlnacaktır.

Söz konusu kapalı toplantıda; KKTC Ufuk 2033 – Bilişim Adası Vizyon Çalıştayı öncesi konunun uzmanları ve özel sektör yöneticilerinin talep, beklenti ve önerileri alınacaktır.

    KVKK Aydınlatma metnini okumak için tıklayınız...

    KVKK Aydınlatma Metnini Okudum Onaylıyorum*